Přeskočit na obsah

VAŠE ČASTÉ DOTAZY

A naše stále stejné odpovědi 🙂

Budete se divit, ale jen ze samých dobrých surovin ☺ Slovíčka jako lokálnost, poctivost, čerstvost, řemeslnost apod. jsou poslední dobu tak moc skloňovaná, až se člověk musí divit, z čeho že se vlastně před pár lety vařilo a peklo. Nuž, nevíme, ale my prostě pečeme tak, aby to chutnalo nám samotným a z takových surovin, ze kterých bychom dělaly dort i pro vlastní rodinu. A to je například belgická čokoláda, pravé máslo, živočišná smetana atd.
No a pak také často velmi rády používáme bláznivé suroviny. A Jelikož máme obrovskou třípatrovou troubu a do každého patra se vejde 16 dortových forem, tak zvládáme péct každý den čerstvé dortíky.

To se vezme mnoho a mnoho litrů živočišné smetany, kterou nám dováží přímo z mlékárny a jde se na věc.
Nejdříve smetanu zahřejeme. Pak přidáme kulturu, vápník a syřidlo a bakterie se začnou množit.
Sýr pak zraje při určité teplotě do druhého dne. Pak se přecedí přes plátno, zatíží a nechá odkapávat do požadované hustoty. Někdy ho můžeme zatížit až třiceti, někdy čtyřiceti i padesáti kily, podle velikosti síta. Takový sýr, aniž přidáme jakýkoliv konzervant, vydrží i týden.

DŮLEŽITÉ: pokud k nám míříte poprvé a nevíte jak to u nás funguje, slyšte:
Boty si před vstupem čistit nemusíte, ale poprosíme vás, abyste si po vstupu hned nesedali, nýbrž vyběhli pět schodků a nakoukli k nám do vitríny. Vybírejte očima, vitrínu nemusíte osahávat, je to stejně jen sklo a k dortům se nedostanete ☺ Po pečlivém vybrání příslušného kousku dortu (chápeme, že to při takovém počtu různých druhů není jednoduché a tak si klidně dejte na čas) toto nahlaste obsluze za barem, která vaši objednávku přijme a vyzve vás, ať se posadíte, a objednávku v „cuku letu“ přinese ke stolečku. Berte to, že doba „cuku letu“ závisí na počtu lidí, kteří přišli před vámi. Konec hlášení.

1) Ujasnit si datum, na kdy dort potřebujete.
2) Ujasnit si počet osob a rozpočet, který máte na váš svatební dort.
3) Přečtěte si naše svatební PDF, kde se dozvíte vše podstatné
4) Více informací zde
5) Příchutě dortů jsou vždy o individuální domluvě. Vždy však dostanete maximálně vláčný korpus, se spoustou krému z našeho domácího Sorry sýru nebo belgické čokolády, ovoce, s všemožnými bláznivými kombinacemi, které vás nebo nás napadnou.